Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Menu
Over WALT

Gastvrijheid met een hoofdletter

Kleine Walt..

Gastvrijheid heb ik altijd al met een hoofdletter geschreven. De horeca is er weliswaar niet met de paplepel ingegoten maar dat heb ik in mijn tienerjaren dubbel en dwars ingehaald. Ieder vrij uurtje stak ik in mijn bijbaan, van de afwaskeuken tot de keuken om vervolgens de hotelschool te gaan volgen. Mijn loopbaan begon in de bediening van de allermooiste restaurants van het land. Restaurant Da Vinci in Maasbracht, Restaurant La Rive in het Amstel Hotel en Restaurant Ciel Bleu in het Okura hotel zijn enkele toppers die ik maar wat graag even nonchalant noem. Het publiek was van allerlei pluimage, maar wat ik leuk vond was dat we voor iedereen ons stinkende best deden.

Ik speelde al vrij snel met de gedachte om voor mezelf te beginnen. Dit moest een plek worden waar gastvrijheid op één komt en waar mooie producten en aandacht een vanzelfsprekendheid zijn. Ja dat moest het worden, maar hoe dan?

De beste van de stad

De eerste stappen..

Van huis uit wist ik dat een eigen onderneming betekent dat je altijd moet werken. Een avondzaak zag ik om die reden niet zitten, voor de spaarzame vrije uurtjes kon ik wel leukere momenten bedenken dan enkel de maandagochtend. Kwalitatief goede horecazaken gericht op de dag waren er toen nog nauwelijks. Ik was dan ook blij verrast toen ik in 2012 met Doppio Espresso in aanraking kwam. De filosofie om de beste te zijn in kwaliteit, service en beleving hoorde immer al tot mijn visie. Zij hadden dit destijds perfect vertaald naar een formule in een horecazaak gericht op de dag. Omdat ik geen ervaring had in ondernemen en omdat ook dit type horeca nieuw voor mij was, was het niet meer dan logisch om met elkaar in zee te gaan. Doordat deze formule nog in de kinderschoenen stond was de balans perfect waardoor we samen onze weg zochten om de beste van de stad te worden.

Over WALT
Over WALT

Bouwen aan de zaak

Het fundament

Ondanks de fijne sparringpartner die ik had gevonden speelde ik al snel met de gedachten om echt op eigen benen te staan. De formule groeide, en ik was net als iedere ondernemer voor mezelf begonnen vanwege mijn eigenwijze kwaliteiten. De zaak begon stiekem steeds meer een compromis te worden van wat we allebei wilden. Toch zag ik het ook niet zitten om mijn met de blote hand opgebouwde zaak van de hand te doen en elders verder te gaan. Ik kocht mij uit de formule, keek nog even de juiste dingen af en ging bouwen aan de plek waar je nu al weer sinds 2020 dagelijks terecht kan voor je kop koffie. “En we noemen hem Walt…”

instagram
Volg ons op Instagram: @waltwilkoffie