De beste van de stad
De eerste stappen..
Van huis uit wist ik dat een eigen onderneming betekent dat je altijd moet werken. Een avondzaak zag ik om die reden niet zitten, voor de spaarzame vrije uurtjes kon ik wel leukere momenten bedenken dan enkel de maandagochtend. Kwalitatief goede horecazaken gericht op de dag waren er toen nog nauwelijks. Ik was dan ook blij verrast toen ik in 2012 met Doppio Espresso in aanraking kwam. De filosofie om de beste te zijn in kwaliteit, service en beleving hoorde immer al tot mijn visie. Zij hadden dit destijds perfect vertaald naar een formule in een horecazaak gericht op de dag. Omdat ik geen ervaring had in ondernemen en omdat ook dit type horeca nieuw voor mij was, was het niet meer dan logisch om met elkaar in zee te gaan. Doordat deze formule nog in de kinderschoenen stond was de balans perfect waardoor we samen onze weg zochten om de beste van de stad te worden.
Bouwen aan de zaak
Het fundament
Ondanks de fijne sparringpartner die ik had gevonden speelde ik al snel met de gedachten om echt op eigen benen te staan. De formule groeide, en ik was net als iedere ondernemer voor mezelf begonnen vanwege mijn eigenwijze kwaliteiten. De zaak begon stiekem steeds meer een compromis te worden van wat we allebei wilden. Toch zag ik het ook niet zitten om mijn met de blote hand opgebouwde zaak van de hand te doen en elders verder te gaan. Ik kocht mij uit de formule, keek nog even de juiste dingen af en ging bouwen aan de plek waar je nu al weer sinds 2020 dagelijks terecht kan voor je kop koffie. “En we noemen hem Walt…”