Wanneer naar Walt?
De keuken van Walt is gestoeld op het overdag. Dampende croissantjes en vette Griekse yoghurt in de ochtend, dikke sandwiches en rijk gevulde salades in de middag. De beruchte taarten als bijvoorbeeld NY cheesecake, pavlova en verse appeltaart gaan eigenlijk de hele dag als warme broodjes over de toonbank. We kijken overigens nooit op de klok wanneer je iets van de ontbijt of lunchkaart besteld, de keuken is de hele dag geopend.
We zeggen wel eens gekscherend: wij hebben alles waar je geen afzuigkap voor nodig hebt. Dus wel een tuna melt overbakken in de oven maar geen uitsmijter, geen “twaalf uurtje’ maar wel een gestoomd eitje, geen biefstuk maar wel flinterdun gesneden carpaccio etc etc.
Bij Walt kun je met iedereen op de koffie komen. Met je werkgever die zo graag vlees eet maar ook met de liefde van je leven die onlangs vegan is geworden. Of je visite nu een glutenallergie heeft of juist graag met brownies ontbijt, wij hebben het in huis. Ook aan hen die geloven is gedacht doordat bijvoorbeeld de kip op de menukaart halal is geslacht.
Onze visie…
We werken alleen met de beste producten. Dat doen we door samen te werken met mensen die net zo vakidioot zijn als wijzelf of we maken het gewoon zelf. Zo maken we ieder weekend verse eiersalade en draaien we wekelijks onze eigen pesto. Wanneer we appeltaart maken schillen we altijd wat appels extra., die we in het weekend als bestseller serveren bij de Griekse yoghurt. Super simpel maar echt lekker!
Als echt Nederlands bedrijf staat er natuurlijk Boerenkaas op de menukaart. De naam Boerenkaas is beschermd en voldoet aan strenge wetgeving. Zo is de kaas altijd op de boerderij gemaakt van verse melk. Wij halen onze Boerenkaas bij onze buurman Chris van Dee.
De grootse basis van onze menukaart is natuurlijk het brood, en dat komt uit de bakkerij van Menno. Toen ik onlangs een nieuwe collega inwerkte vertelde ik haar dat dit het brood beste ter wereld is, waarop ze verbaasd reageerde hoe ik dit nou kon weten. Daar moest ik haar toch een punt geven en sindsdien zwak ik het iets af tot het beste brood van West-Europa en omgeving, nadat ik het haar liet proeven kon ze zich vinden in dit compromis.
Nee we hebben geen aandelen in de bakkerij van Menno
Toen ik bij een voorgaand bedrijf werkte wilde mijn collega’s op zoek naar een alternatief voor het brood van Menno wat destijds daar op de kaart stond. Waarom weet ik eigenlijk nog steeds niet. Als grootste fan van zijn brood ging dit mij aan het hart en ik opperde dat ik dit brood bij iedere test er direct uit zou halen. Dat wilde ze nog wel eens zien en ze organiseerden een blindproeverij met tien verschillende broden. Bij het proeven begon ik al snel te zweten, meerdere broden staken er met kop en schouder boven uit. Daar ging ik met mijn grote bek en ik begon mezelf al een beetje in te dekken voor de komende nederlaag. Met frisse tegenzin vulde ik het formulier in, brood één en zes een 9,5 en brood zeven een 10. Bij de overige broden vulde ik een 1 in voor de moeite, dat ze het überhaupt brood durfde te noemen. Al snel kwam het schaamrood bij mijn collega’s op de wangen. Om zeker te weten dat ik niet met een toevallige gok in de roos zou schieten hadden ze drie verschillende broden van Menno aan de proeverij toegevoegd. Natuurlijk waren dit de broden één, zes en zeven. Het brood wat ik overigens een 10 gaf werd bij mijn collega’s ook als beste gewaardeerd en staat tot op de dag van vandaag bij ons op de kaart…